KOEZTR® is meer dan alleen een fotoreportage.
Het is heel waardevol voor het rouwproces
………………………………………………..

KOEZTR® praat- en herinneringshulp

 

‘Ik heb er geen woorden voor…’ Dit wordt vaak gezegd. Met luisteren, een meelevend knikje en een troostende arm bied je al veel steun. Je kunt nog meer steun bieden door te blijven luisteren.
Stel eens de vraag “Hoe kom je je dag door?” aan iemand die een dierbaar persoon is verloren.

Ooit eraan gedacht om tijdens de afscheidsceremonie of zelf al eerder, bij afscheid nemen in een rouwkamer, een afscheidsfotograaf toe te laten?

Met een fotoreportage van een afscheid heb je een document in handen waarmee je enorme steun hebt in de periode erna…wel bekend als rouw. Hoe lang duurt deze periode? In principe oneindig. Want wanneer heb je je verdriet verwerkt? Nooit. Dus eigenlijk is de benaming rouwproces niet correct. Met een proces suggereer je dat het iets tijdelijks is. Het missen van een belangrijk persoon in je leven, verwerk je nooit. Tijd slijt dit niet. Je draagt het gemis met je mee. Gaandeweg kun je er misschien beter over praten. Soms schiet je even vol als er onverwacht een trigger is. Een liedje op de radio met pakkende tekst, iemand die je op straat tegenkomt die je doet denken aan je overleden dierbare, of in een gesprek waarin onverwacht een herinnering naar boven komt. Na het overlijden van een dierbaar persoon, ga je verder in een veranderd leven. Ook voor, jonge, kinderen is een afscheidsreportage een middel ter ondersteuning bij hun rouw. Rouw gaat mee in de ontwikkeling. Elke leeftijd heeft andere vragen.

Hoe was het ook al weer? Foto’s helpen herinneren. En vind je het lastig om naar de foto’s te kijken, wil je niet? Wie zegt dat dit een must is? Ze zijn er. Aan jou wanneer en of je er ooit naar kijkt. Met het niet laten fotograferen van een afscheid neem je in feite al een beslissing: ik ga nooit meer zien hoe het was. Laat je wel een fotoreportage maken, stel je deze beslissing uit. Voor ooit. Je weet dat de foto’s er zijn. Er is een mogelijkheid ze te zien.

Dus?
Dus is het mijn advies foto’s te laten maken tijdens de uitvaart of afscheidsceremonie. Een fotoreportage van de rituelen en de liefdevolle momenten.  En als je weet dat er een afscheid nadert, hoe fijn is het om een fotoreportage te hebben van het moment zoals het nu is? Een documentaire reportage van een dag uit het leven. Openhartige fotoserie van plezier beleven tot herinneringen ophalen. Met als domino effect: er worden nieuwe herinneringen gemaakt.
Herbeleef en blader samen door het fotoboek, een waardevolle nalatenschap voor degene die hun dierbare gaat missen.

Elk mens is uniek, rouw ook

Laat KOEZTR® je helpen. Geen rouw is hetzelfde. Iedereen doet dit op zijn manier, in eigen tempo. Met een fotoboek van een afscheid erbij, praat het makkelijker. Tijdens het samen bekijken van de foto’s komen de vragen en hiermee de verhalen. De basis van KOEZTR® is foto’s. En dit hoeft niet alleen van een afscheid te zijn. Laat dierbare foto’s, die reeds in bezit zijn ook een rol spelen.
Met KOEZTR® kies je de vorm die bij jou past. Een boek of de box. Dit is jouw unieke persoonlijke plek.